Wiek: 20 Dołączyła: 22 Paź 2007 Posty: 38 Skąd: z mitu :)
Wysłany: 2007-10-23, 18:16 Intro
A ja miałam nadzieję poczytać sobie wasze spostrzeżenia, refleksje na temat tekstów a tu proszę...zawiodłam się na was
Jako, że uwielbiam teksty piosenek VM musiałam zacząć ten temat.
I pytanie moje brzmi co myślicie o zdaniu:
"Vae victis in hora mortis nostre...
[Biada zwyciężonym w godzinę śmierci naszej...]"
Okropnie mi się podoba, choć nie wiem dlaczego. nie wiem jeszcze co tak naprawdę znaczy, może ktoś zapyta p. Kasi co znaczy dla niej i jaki był pierwotne przesłanie, czyli co ona sama chciała przekazać tymi słowami.
Jeżeli chodzi o moje refleksje nad całym intro to jest dość ciekawy teks, bardzo dobrze wprowadza w nastrój płyty i bosko jest, że jest w łacinie...to nadaje mu " średniowieczności" :] Przynajmniej tak mi się wydaje. Tylko to jedno zdanie mi nie daje spokoju...czemu zwyciężonym? Gdyby było zwycięzcom było by łatwiej...ale nie jest i mam problem co myślicie na ten temat?
_________________ "Życie jest raną, która prawie nigdy nie przestaje boleć i nigdy się nie goi"
vae victis to raczej z łaciny a reszta no to jak dla mnie , część z "módl się za nami teraz i w godzinę śmierci naszej" Myślę, że to tak sie zbiegło razem bo dobrze pasowało hehe.
Kasi teraz nie ma na forum, no sama nie wiem czy sie zaloguje,po tym resecie. Postaram się napisać może jutro do niej sms Jak się uda to wpadnie, bo chyba coś zabiegana jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum